Nejkrásnější pláže

Dovolená na Lefkadě

Lefkada se vyznačuje svou exotickou modrou barvou moře a krásnými plážemi. S pevninou Řecka je spojena plovoucím mostem a proto je snadno dostupná autem. Na dovolenou na Lefkadu tak často cestují sami Řekové, neboť není třeba využít trajekt. Lefkada a její pláže jsou ideálním místem pro rodiny, páry a velké skupiny přátel, protože každému návštěvníkovi nabízí něco.

Pláže na západním pobřeží Lefkady mají nádherné barvy a jsou zasazené do malebné krajiny. K těm nejznámějším se řadí Porto Katsiki, Egremni a Kathisma. Po celé Lefkadě mohou její návštěvníci navštívit tradiční řecké taverny, obklopené svěží zelení. Nidri, Vassiliki, Sivota a Agios Nikitas jsou překrásnými místy, lákající tisíce návštěvníků každým rokem.

Přírodní krásy

Lefkada je známá pro svou úžasnou krajinu a dle mnoha cestovatelů je vůbec nejkrásnějším ostrovem v celém Středozemním moři. Již zmiňovaná letoviska Egremni, Kathisma a Porto Katsiki se mohou pyšnit nejznámějšími plážemi na ostrově Lefkada. Agios Ioannis a Vassiliki jsou naopak vynikající místa pro windsurfing a jiné vodní sporty. Obecně platí, že lefkadské pláže na západní straně ostrova jsou působivé kvůli tmavě modré barvě moře přilehlého moře. Na co se tedy při návštěvě těch nejznámějších pláží mohou turisté těšit?

Porto Katsiki

V Porto Katsiki se nalézá jedna z hlavních pláží na Lefkadě. Dle nejrůznějších žebříčků a anket patří mezi 10 nejlepších pláží v Řecku a vlastně i ve Středomoří. Nachází se 45 asi kilometrů jihozápadně od hlavního města ostrova, poblíž vesnice Agios Nikolaos. Příroda v blízkosti Porto Katsiki je jedním z nejpozoruhodnějších míst, pro které je Lefkada tak slavná. Bílé útesy tady tvoří divoké, přesto nádherné panorama s jedinečným protikladem hlubokých modrých vod Jónského moře. Svěží vegetace tady pokrývá okolní kopce a vytváří jednu z nejidyličtějších krajin ve světě. Na pláži si mohou její návštěvníci zapůjčit lehátka a slunečníky. Porto Katsiki je neodolatelným koutem na Lefkadě pro tisíce návštěvníků z celého světa.

Egremni

Egremni je krásná pláž, která se nachází asi 40 kilometrů jihozápadně od města Lefkada. Dlouhá písečná pláž je obklopena působivými útesy. Každé léto sem směřují tisíce návštěvníků jak ze samotného Řecka, tak ze zahraničí. Pláž Egremni je dobře vybavená a dlouhá řada lehátek a slunečníků se rozkládá až na konec pláže. Navzdory velkému počtu turistů, kteří tuto pláž využívají, nabízí skalnaté okolí pocit vzdálenosti od civilizace. Pár plážových barů se nachází přímo na pláži. Jedinečná krása Egremni dělá z této pláže jedno z nejzajímavějších míst nejen na Lefkadě, ale na celém světě. Svým návštěvníkům nabízí ideální možnosti ze koupání. Zajímavostí je, že na pláž je třeba sejít přibližně 325 schodů.

Kathisma

Kathisma je jednou z nejkrásnějších pláží na Lefkadě. Nachází se 15 kilometrů jihovýchodně od hlavního města, nedaleko obce Agios Nikitas. Jedná se o jednu z nejdelších pláží Lefkady s jemným bílým pískem a šumícími vlnami úžasné tyrkysové barvy. Pláž Kathisma je obklopena idylickou horskou kulisou, která nabízí pocit úplné izolace. A to navzdory turistické popularitě. Pláž Kathisma je oblíbeným místem hlavně mezi mladými turisty. Její návštěvníci si tady mohou bezezbytku vychutnat osvěžující plavání a odpočinkové opalování. Spousta lehátek a slunečníků pokrývá obrovskou plochu a turisté si je mohou za poplatek zapůjčit.

Agios Ioannis

Agios Ioannis je nejbližší pláží k městu Lefkada. Dlouhá pláž se rozprostírá v délce přesahující 2 kilometry v severní části Lefkady. Její povrch je tvořen zlatavým pískem, v němž se rozbíhají modrozelené vlny. Oblast se může chlubit exotickou krajinou, která přitahuje tisíce návštěvníků. Pláž je turisticky dobře vybavená a k dispozici jsou lehátka i slunečníky přímo u nádherného moře. Agios Ioannis je místem, kde stojí několik starých větrných mlýnů. Ty pláži dodávají okouzlující atmosféru. Pláž je ideálním místem pro windsurfing a vábí mnoho zkušených windsurferů. Přímo u pláže Agios Ioannis je v provozu několik taveren. Na levé straně pláže pak najdete kostel Agios Ioannis Antzousis.

Vassiliki

Vassiliki je malebnou rybářskou vesnicí, která se nachází 37 kilometrů jihozápadně od města Lefkada. Je to nádherná zátoka s dlouhou oblázkovou pláží. Ta je známá svými dokonalými podmínkami pro windsurfing a plachtění. Aktivní jedinci se mohou na pláži ve Vassiliki věnovat mnoha vodním sportům a aktivní jsou tu i windsurfingové kluby. V okolí se nachází široká škála ubytovacích zařízení, kempů, hospůdek, obchodů, kaváren a moderních barů. Pláž má dokonalé vybavení a materiál pro windsurfery.